Snel lezen

1

26 miljoen euro voor Syrische regio

Chris Simoens
27 april 2018
België maakt dit jaar 26 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Syrië en buurlanden. Daarmee wil ons land oorlogsvluchtelingen opvangen in de regio.

 

Met de nieuwe toezegging inbegrepen schonk België de voorbije drie jaar meer dan 100 miljoen euro aan de Syrische regio. ‘Het is dan ook het grootste menselijke drama van onze tijd’, verduidelijkte minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. De middelen gaan naar humanitaire organisaties zoals de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR), het Wereldvoedselprogramma (WFP) en het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC).

Ons land wil zich ook inzetten voor een duurzame oplossing. ‘En een echt duurzame oplossing voor Syriê komt er maar aan de onderhandelingstafel’, aldus minister De Croo. Ten slotte hecht België groot belang aan de strijd tegen straffeloosheid van oorlogsmisdaden.

Enkele cijfers verduidelijken de ernst van de Syrische crisis:

  • Meer dan 13 miljoen Syriërs hebben nood aan humanitaire hulp zoals voedsel, onderdak, gezondheidszorg en water.
  • Bijna 3 miljoen mensen zitten vast in erg moeilijk bereikbare of belegerde gebieden.
  • Meer dan 5 miljoen vluchtelingen verblijven in buurlanden: Turkije (3,5 miljoen), Libanon (1 miljoen), Jordanië (655.000), Irak (248.000) en Egypte (120.000).

Lees het persbericht.

 

Humanitaire hulp Syrië
Volgend artikel Blockchain kan levens redden