Snel lezen

300.000 dollar voor Afghaanse veehouders

Stefanie Buyst
14 november 2018

Ongeveer 80% van de bevolking in Afghanistan is afhankelijk van landbouw en veeteelt om in hun levensonderhoud te voorzien. Het land kreunt al geruime tijd onder een extreme droogte met enorme gevolgen voor 2,2 miljoen mensen: waterschaarste, veevoeder van slechte kwaliteit, ziektes en veesterfte.

Vooral de provincie Badghis is zwaar getroffen en kampt met de grootste voedselonzekerheid van het land. Daarom steunt de Belgische Ontwikkelingssamenwerking een project van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) om de bestaansmiddelen van 5.200 landbouwersgezinnen opnieuw op te bouwen. Om de dieren te beschermen tegen ziektes worden er ontwormingscampagnes opgezet. Daarnaast moet de verdeling van 320 ton veevoeder maken dat de dieren voldoende te eten hebben.

Dat alles moet de voedselzekerheid voor meer dan 36.000 mensen in de regio verbeteren. België maakte 300.000 dollar vrij voor dit project via het SFERA (Special Fund for Emergency and Rehabilitation Activities)  ̶  een flexibel fonds van het FAO dat ervoor zorgt dat de organisatie snel kan reageren op noodsituaties. Via het SFERA helpt België landbouwersgezinnen die door een crisis zijn getroffen om zo snel mogelijk hun leven terug op de rails te krijgen en zo hun weerbaarheid te vergroten.

Voedselzekerheid FAO Veeteelt Humanitaire hulp
Volgend artikel 9 miljoen euro voor de Tsjaadregio