Snel lezen

1

Robbedoes, ambassadeur van mensenrechten

Benoit Dupont
16 november 2018
Robbedoes, de beroemde piccolo die onrechtvaardigheid bestrijdt, werd door de VN benoemd tot ‘Verdediger van mensenrechten’. Deze promotie vindt plaats ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
 

Robbedoes, een stripfiguur die in 1938 in België werd gecreëerd, heeft altijd al gestreden tegen ongelijkheid, de zwakkeren beschermd en moed en vrijgevigheid getoond. Zijn opstand tegen onrechtvaardigheid leverde hem de wildste avonturen op. Zijn dapperheid maakte hem de hoofdrolspeler van de Robbedoeskrant.

In 2018 vieren we de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De campagne #StandUp4HumanRights grijpt deze verjaardag aan om over de hele wereld de reflectie over mensenrechten aan te moedigen. Ze wil het stichtende karakter van deze verklaring in de verf zetten.

Robbedoes engageert zich daarom als woordvoerder van #StandUp4HumanRights. Hij zal in zijn hoedanigheid van verdediger optreden, met name via de reizende tentoonstelling #Spirou4Rights, waarin de 30 artikelen van de verklaring zijn opgenomen. Opdat zoveel mogelijk mensen van deze tentoonstelling kunnen genieten, kan deze ook gedownload worden van https://www.spirou.com/onu/

 

Meer informatie: standup4humanrights.org

 

 

Mensenrechten Verenigde Naties