Snel lezen

2

She decides on stage

Benoit Dupont
08 juli 2017

Prijkten onder andere op de affiche van het Global Citizen Festival dat op 6 juli plaatsvond in het Duitse Hamburg: Coldplay, Shakira, Ellie Goulding en… Alexander De Croo.

 

Voor deze editie verschenen naast de premier van Canada, Justin Trudeau, ook de ambassadeurs van She decides op het podium: de Nederlandse minister Liliane Ploumen en onze minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.

Op een steenworp van de G20 kregen ze de kans om voor de seksuele rechten van vrouwen en meisjes te pleiten, aan de zijde van Chris Martin en Pharell Williams. De boodschap van De Croo werd goed onthaald: ‘Meer dan 200 miljoen vrouwen zijn vandaag in gevaar omdat ze geen toegang hebben tot anticonceptie. Als we dat kunnen oplossen, kunnen we het leven redden van 2,5 miljoen moeders en baby’s.’ Voor een geboeid publiek deed hij de Belgische inspanningen uit de doeken: ‘België investeert 64 miljoen euro in het VN Bevolkingsfonds, UNAIDS en UN Women. Elke vrouw en elk meisje moet voor zichzelf kunnen bepalen wanneer ze zwanger wordt en hoeveel kinderen ze wil. Laten we dat veranderen. Samen!’

België investeert 64 miljoen euro in het VN Bevolkingsfonds, UNAIDS en UN Women. Elke vrouw en elk meisje moet voor zichzelf kunnen bepalen wanneer ze zwanger wordt en hoeveel kinderen ze wil.

Alexander De Croo

Elk jaar organiseert Global Citizen het festival en nodigen ze de grootste internationale sterren uit om hun boodschap voor een betere wereld aan iedereen over te brengen. Global Citizen is een platform van sociale actie voor een generatie die de grootste uitdagingen op wereldniveau wil aangaan. Deze gemeenschap, die zich inzet voor sociale verandering, wil in 2030 extreme armoede uit de wereld helpen. Hun wereldwijde acties maken deel uit van de agenda voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. 

Wanneer eens een editie van het Global Citizen Festival in Brussel?

www.globalcitizen.org

Vrouwen She decides Vrouwenrechten
Volgend artikel Forum Enoumama