Snel lezen

België present op chocoladesalon in Peru

Lander Paesen
01 september 2017
Van 6 tot 9 juli vond in Lima het achtste cacao- en chocoladesalon plaats. Als chocoladeland bij uitstek kon ons land uiteraard niet ontbreken.

 

Dat het cacao- en chocoladesalon uitgerekend in Peru plaatsvond en dat daarbij veel aandacht was voor de Belgische deelname is geen toeval. Peru staat al enkele jaren bekend als een opkomend land op het vlak van de productie van cacao en de verwerking ervan tot chocolade. België daarentegen is - met een jaarlijkse consumptie van 8 kilogram chocolade per persoon - al lang een internationaal gerespecteerd chocoladeland. Een deel van die 8 kilogram is trouwens van Peruviaanse oorsprong. Het laatste jaar importeerde België namelijk 15.000 ton cacao uit Peru en dat zal tegen 2020 nog verdrievoudigen. Ons land ziet veel potentieel in de Peruviaanse markt en maakte de afgelopen jaren ongeveer 3 miljoen euro ontwikkelingsgeld vrij voor technische assistentie aan de Peruaanse cacao-keten: productie, verwerking, commercialisering, etc. Dankzij deze Belgische steun is de kwaliteit van cacao en de internationale marketing ervan in Peru sterk vooruitgegaan. Meer dan 10.000 families verhoogden zo hun inkomsten.  

Dankzij de Belgische steun is de kwaliteit van cacao en de internationale marketing ervan in Peru sterk vooruitgegaan. Meer dan 10.000 families verhoogden zo hun inkomsten.

Deze samenwerking is slechts één van de vele projecten die kleur geeft aan de Belgisch-Peruviaanse relaties. Op initiatief van de Belgische ambassade in Lima werd het afgelopen jaar de campagne ‘Belgicá Contigo’ gelanceerd. De campagne zet de geslaagde samenwerking van België met Peru, Ecuador en Bolivia in de kijker en vormt de basis voor een nog hechtere samenwerking in de toekomst.  Ook al vallen de drie Zuid-Amerikaanse landen weg als partnerland van de Belgische gouvernementele ontwikkelingssamenwerking, de vriendschapsrelaties blijven dus voortbestaan.

Chocolade Voeding Peru