Snel lezen

België sluit aan bij het 'NDC Partnership’

Julia Moisan
17 november 2017
België heeft bekend gemaakt dat het lid wil worden van het ‘NDC Partnership’, een samenwerkingsverband tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden en internationale instellingen, dat officieel gelanceerd werd in november 2016 op de klimaattop COP22 in Marrakesh.

De coalitie zet zich in voor het bereiken van de doelstellingen op vlak van klimaat en duurzame ontwikkeling, zoals die in 2015 opgenomen werden in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en in het Klimaatakkoord van Parijs, een mijlpaal voor het klimaatbeleid.

Anderzijds wezen de ministers Marghem en De Croo het ‘NDC Partnership’ op de Belgische ‘Nationale Vrijwillige Bijdragen’ (Nationally Determined Contributions). Deze hebben als doel actie te ondernemen op vlak van broeikasgasinventaris, de ontwikkeling en uitvoering van klimaatbeleid en de toegang tot klimaatfinanciering.

Dat initiatief kende een groot succes, aangezien België 47 aanvragen voor ondersteuning ontving van 21 landen, waarvan 4 voorstellen werden geselecteerd. Zo kondigde België aan dat ze Rwanda, Kameroen, Burundi en Ivoorkust zal ondersteunen.

Voor meer informatie: http://www.klimaat.be/nl-be/news/2017/belgie-sluit-aan-bij-het-ndc-partnership/

Klimaat Belgisch beleid
Volgend artikel Vijf veel gestelde vragen over het klimaatakkoord van Parijs