Snel lezen

België vernieuwt samenwerking met Senegal

Romain Guns
30 augustus 2018
Op 22 juni 2018 hebben België en Senegal in Dakar voor de tweede keer een programma voor gouvernementele samenwerking ondertekend voor de periode 2019-2023.
 

De samenwerking zal zich focussen op: duurzaam ondernemerschap en het creëren van werk; de gezondheid van vrouwen, pasgeboren, kinderen en adolescenten; en het versterken van de competenties inzake studies en expertise. Enabel – het Belgisch ontwikkelingsagentschap – voert de programma’s uit. In totaal bedraagt de Belgische bijdrage 39 miljoen euro voor een periode van 5 jaar.

De verschillende Belgische actoren die deelnemen aan het programma (Enabel, niet-gouvernementele actoren, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden BIO, Belgische ondernemingen) streven vooral naar een inclusieve en duurzame groei die op rechten gebaseerd is, zoals de gelijkheid van kansen en de onafhankelijkheid van vrouwen. Ze zullen voornamelijk actief zijn in de interventiezones van 3 regio’s in Sine Saloum: Kaolack, Fatick en Kaffrine. De nieuwe samenwerking volgt op een programma van 52 miljoen euro dat werd uitgevoerd van 2010 tot 2013 en dat duurzame menselijke ontwikkeling door middel van armoedebestrijding als doel had. De prioriteiten van dat programma waren gezondheid, hydraulica en sanitaire voorzieningen.

 

Senegal Belgisch beleid
Volgend artikel Maak kennis met Guinee