Snel lezen

De geboorte van een kinderziekenhuis in Congo

KBS/FRB
20 mei 2019
Benoît Mbiya heeft zijn diploma van pediater in België behaald. De hele tijd bleef hij de wens koesteren om terug te keren naar zijn geboortestad Mbuji-Mayi om daar zijn beroep uit te oefenen. Dankzij zijn eigen volharding en met de steun van de Koning Boudewijnstichting stampte hij een kinderziekenhuis uit de grond in de tweede grootste stad van DR Congo, na Kinshasa.
 

Op amper 4 jaar tijd groeide het initiatief van dr. Mbyia uit tot een kinderziekenhuis met naam in heel het land. Vandaag blijft het ziekenhuis maar uitbreiden. Het trekt opleidingsinstellingen aan en de stageaanvragen stromen binnen. Er bestaat zelfs een abonnementensysteem van plaatselijke werkgevers waardoor geld beschikbaar komt voor kwaliteitsvolle zorgen. Maar het begon allemaal met wat steun van de Koning Boudewijnstichting, de universiteit van Luik, de Keten van Hoop België en het bedrijf Sysmex. En natuurlijk met bergen doorzettingsvermogen.

Lees het boeiende verhaal van dr. Mbiya op de website van de Koning Boudewijnstichting: De geboorte van een kinderziekenhuis in Congo

DR Congo Gezondheid
Volgend artikel Moeizame strijd tegen ebola in Congo