Snel lezen

FAO en Google ijveren samen voor duurzame ontwikkeling

Trang Dao
01 december 2016

De VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en Google slaan de handen in elkaar om kaarten en allerlei gegevens over het aardoppervlak toegankelijker te maken.

 

Op die manier helpen ze landen bij de bestrijding van de klimaatverandering. Ze versterken tevens de capaciteit van deskundigen, verantwoordelijk voor bosbeleid en het gebruik van grond en natuurlijke hulpbronnen. Samen zetten ze zich in om de huidige aanpak van duurzame ontwikkeling te vernieuwen. Via deze impuls aan innovatie en expertise willen ze ook de nationale beleidsmaatregelen over klimaat ondersteunen.

Met dit partnerschap geeft Google Maps FAO-specialisten toegang tot satellietbeelden. Concreet betekent dit dat Google Maps 1200 personeelsleden zal opleiden van FAO en haar partners om Google Earth Engine te gebruiken. FAO op zijn beurt staat in voor de vorming van zowel haar eigen personeel als het technisch personeel over het gebruik van allerlei digitale tools en de technologie van Google. Het project zal het mogelijk maken kennis te delen en de behoeften in kaart te brengen, waarbij de nadruk ligt op droge gebieden en de productiviteit van de landbouw. De samenwerking loopt voor een periode van drie jaar vanaf april 2016.

Digitalisering Voedselzekerheid Landbouw FAO
Volgend artikel U.N.Global Pulse: big data ten dienste van ontwikkeling